2016.05.25 „Wiosna na talerzu” – lekcja otwarta dla rodziców
W dniu 25 maja 2016 r. odbyła się lekcja otwarta dla rodziców uczniów klasy I kt TS Nr 4 z przedmiotu pracowania gastronomiczna przeprowadzona przez nauczyciela zawodu Izabelę Szczęsną. Pod bacznym okiem swoich Mam, uczniowie wykonywali różnorodne potrawy z wykorzystaniem wiosennych warzyw, prezentując swoją wiedzę i umiejętności nabyte od początku roku szkolnego. Zajęcia lekcyjne uwieńczone zostały wspólną degustacją przygotowanych potraw, m.in. zupy botwinki, szparagów po parysku oraz deseru – kiwi zapiekanego w soli morskiej podanego z lodami. Wspólna lekcja, w przeddzień „Dnia matki” wypadła smakowicie i znakomicie. Wszystkie Mamy były zachwycone przygotowanymi przez swe pociechy potrawami, zaprezentowaną przez nich wiedzą i umiejętnościami ze sztuki kulinarnej.
Izabela Szczęsny